Ердоган обговорив із прем'єр-міністрами Британії та Естонії вивезення зерна з України

Ердоган обговорив із прем'єр-міністрами Британії та Естонії вивезення зерна з України

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорив телефоном з прем'єр-міністрами Великої Британії Борисом Джонсоном та Естонії Каєю Каллас зусилля щодо вирішення питання вивезення зерна з заблокованих росією портів України.

Про це повідомляє Директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини, передає Укрінформ.

Зокрема, під час розмови з Джонсоном ішлося про регіональні питання, двосторонні відносини та війну рф проти України, особливо про співробітництво в оборонній промисловості. "Президент Ердоган заявив, що необхідно знайти рішення для безпечного вивезення зерна з України", - зазначається у повідомленні.

Водночас у розмові з Каллас "Ердоган заявив, що вони спільно з Організацією Об'єднаних Націй працюють над експортом українського зерна через Чорне море з метою запобігання світовій продовольчій кризі".

Тим часом, як повідомляє видання The National News, міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс у середу приїде в Туреччину для переговорів щодо глобального дефіциту продовольства, спричиненого блокуванням росією українських портів росією та підтримки міжнародних зусиль з вивезення зерна з України.

Читайте також: У Раді закликають світ гарантувати «зелені коридори» для експорту продовольства з України

"Ми робимо все можливе з нашими союзниками, щоб забезпечити безпечний прохід та бути певними, що оборона Одеси забезпечена повністю. Я їду в Туреччину, щоб провести переговори про те, що ще ми можемо зробити, щоб вивезти зерно з Одеси», - заявила Трасс, виступаючи у британському парламенті.

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну. Внаслідок бойових дій в українських портах заблоковано понад 20 млн тонн зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-