МВФ очікує найближчими днями нових надходжень на спецрахунок для України

МВФ очікує найближчими днями нових надходжень на спецрахунок для України

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд, який з квітня забезпечує роботу спеціального адміністративного рахунку для донорських внесків на підтримку України, очікує найближчим часом вливань від інших країн.

Про це сказав у четвер у Вашингтоні директор пресофісу Фонду Джеррі Райс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми створили те, що ми називаємо адміністративним рахунком для донорів на підтримку України. Канада, Німеччина, Нідерланди вже прийшли на допомогу. Ми очікуємо більше (країн – ред.) ближчими днями», - зауважив представник Фонду.

Він також нагадав, що МВФ долучився до міжнародної Конференції з відновлення України в Лугано, та підкреслив, що пріоритетом з точки зору допомоги Україні має залишатися фінансування у вигляді грантів.

«Це найкраща форма допомоги, яку може надати міжнародне співтовариство в умовах війни та характеру (економічного – ред.) шоку. І це дозволило би українському уряду продовжувати роботу без накопичення нових боргів», - зауважив Райс.

У цьому контексті він також підкреслив, що «станом на зараз Україна вправно обслуговує свій борг, і ми очікуємо, що так триватиме далі».

Читайте також: Подальша підтримка України має залишатися пріоритетною для донорів – МВФ

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня МВФ відкрив спеціальний адміністративний рахунок для України, який надає потенційним донорам безпечний інструмент для прямої фінансової допомоги Україні. Він призначений для того, щоби спрямовувати гранти і позики донорів на допомогу Україні – з метою утримання платіжного балансу, задоволення бюджетних потреб і стабілізації економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-