Подальша підтримка України має залишатися пріоритетною для донорів – МВФ

Подальша підтримка України має залишатися пріоритетною для донорів – МВФ

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд назвав «вражаючим» реагування української влади на фінансово-економічні наслідки російського вторгнення та підкреслив, що макроекономічна допомога України повинна залишатися пріоритетним напрямком для міжнародних донорів.

Про це заявив у вівторок у швейцарському Лугано директор Європейського департаменту МВФ Альфред Каммер, передає Укрінформ.

«Реакція влади на економічні та фінансові наслідки війни була вражаючою», - підкреслив представник Фонду.

Він нагадав, що на підтримку політичних зусиль та потреб у фінансування України від початку російського вторгнення міжнародні партнери забезпечили екстрене фінансування. Зокрема, МВФ у березні виділив $1,4 мільярда, а також оперативно створив Спеціальний адміністрований рахунок для грантів і позик від донорів. При цьому кошти з Канади й Німеччини вже були виплачені Україні.

Читайте також: Шмигаль обговорив із представником МВФ підтримку економіки України

«Підтримка макроекономічної стабільності зараз – як платформи для відновлення та реконструкції – повинна залишатися пріоритетом. Вміле економічне управління в Україні необхідно доповнювати подальшою зовнішньою фінансовою підтримкою», - наголосив Каммер.

За його словами, таке фінансування необхідне, щоб допомогти забезпечити нагальні потреби України без створення додаткових загроз її макроекономічній стабільності. При цьому представник Фонду підкреслив, що ефективне й прозоре врядування в Україні, а також ефективна координація між донорами і урядом «є критично важливими для відновлення».

Читайте також: Україна разом із МВФ працює над реструктуризацією держборгу - Bloomberg

Водночас глава Європейського департаменту МВФ підкреслив, що проведення Україною реформ з метою зміцнення інституцій та державної політики «сприятиме трансформації економіки та підвищить зростання й рівень життя українського народу».

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 липня у швейцарському Лугано відбулася Конференція з відновлення України після військової агресії з боку рф. Представники понад 40 країн і близько 20 міжнародних організацій за результатами зустрічі схвалили декларацію і пообіцяли підтримувати Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-