Кулеба назвав ТОП-10 бажаних для українських експортерів іноземних ринків

Кулеба назвав ТОП-10 бажаних для українських експортерів іноземних ринків

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав ТОП-10 найбільш бажаних для українських експортерів іноземних ринків, серед яких є європейські країни та США і Канада.

Про це Кулеба сказав на онлайн-брифінгу в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава української дипломатії поінформував, що МЗС після запуску цифрової платформи NAZOVNІ отримало 357 запитів від 93 відчизняних компаній на пошук партнерів за кордоном і вирішення проблемних питань, з них 319 запитів після 24 лютого.

“На основі цих запитів маємо ТОП-10 найбільш бажаних для українських експортерів іноземних ринків. Це Німеччина, США, Польща, Франція, Туреччина, Австрія, Румунія, Канада, Чехія та Іспанія”, - зазначив Кулеба.

Читайте також: Німеччина та Японія допоможуть організувати експорт збіжжя з України

Він додав, що найпопулярнішими експортними позиціями є агропродукція, алкогольні та безалкогольні напої, косметичні засоби на натуральних продуктах, сувенірна продукція, технології машинобудування, декор і предмети інтер’єру.

Очільник МЗС також поінформував, що українські дипломати домовилися про можливість участі вітчизняних експортерів у 33 міжнародних виставках на безоплатній основі.

Читайте також: Україна може наростити частку експорту в структурі ВВП до 50% - Мінекономіки

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ наприкінці травня завершило підключення всіх посольств до нової цифрової платформи МЗС України NAZOVNI, яка створює нові можливості для українських експортерів.

NAZOVNI - це сервіс глобалізації українського бізнесу, створений для просування товарів і послуг за кордоном за сприяння українських дипломатичних установ.

Компаніям, які зареєструвалися в системі та залишили заявки, МЗС України допоможе знайти потенційних партнерів, отримати консультацію щодо особливостей роботи в конкретній країні, взяти участь у виставках і бізнес-місіях за кордоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-