Продовольча криза є одним з російських важелів шантажу - ЦПД

Продовольча криза є одним з російських важелів шантажу - ЦПД

Укрінформ
російські ЗМІ безпідставно звинувачують Україну у спричиненні світової продовольчої кризи і при цьому посилаються на дані ООН.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що за прогнозами ООН, унаслідок війни росії проти України кількість людей, які голодують, збільшиться на 13 млн осіб.

Тим часом кремлівські пропагандисти транслюють думку, що світова продовольча криза й голод почнуться не через "спецоперацію", а нібито через блокування Україною експортних шляхів.

Читайте також: Звільнення Зміїного «відкрило» гирло Бистре для суден з агропродукцією

У кремлі заявляють, що буцімто готові до діалогу і хочуть вирішити продовольче питання "максимально швидко та безболісно". Та водночас збройні сили росії знищують елеватори з українським зерном, блокують порти та підпалюють поля фермерів, щоб підірвати продовольчу безпеку. Також росіяни продовжують красти й вивозити українське зерно з тимчасово захоплених територій.

"Продовольча криза - це ще один російський важіль шантажу, який потрібен їм, щоб впливати на країни, незалежні від енергоресурсів рф. Таким чином, рашисти створили глобальну проблему, в якій намагаються звинуватити Україну, тероризуючи цивілізований світ", - наголосили в ЦПД.

Читайте також: кремль планує спустити на ЄС міграційне цунамі, викликане голодом - експерт

Як повідомляв Укрінформ, російські медіа використовують експрезидента Віктора Януковича для поширення наративу про необхідність негайної капітуляції України на умовах путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-