Рада визначила вимоги до отримання дозволу на викиди в атмосферу

Рада визначила вимоги до отримання дозволу на викиди в атмосферу

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон, який удосконалює механізм регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Відповідний законопроєкт № 5339 "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення механізму регулювання викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря" підтримали 255 народних депутатів, передає кореспондент Укрінформу.

Документ встановлює основні вимоги для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами та процедури видання дозволу, підстав та порядку відмови, зупинення та анулювання дозволу на викиди.

Так, дозвіл на викиди видаватимуть за умов дотримання нормативів допустимих викидів забруднюючих речовин стаціонарних джерел, дотримання вимог до технологічних процесів у частині обмеження викидів забруднюючих речовин. Суб'єкт, який отримав дозвіл, має щороку подавати звіт про дотримання умов дозволу на викиди та виконання заходів по контролю за дотриманням встановлених гранично допустимих викидів.

Читайте також: Україні потрібне не лише відшкодування екозбитків, а й стратегія відновлення навколишнього середовища

Видавати дозволи на викиди зможуть Міністерство екології та місцеві державні адміністрації. Для отримання дозволу потрібно буде подати обґрунтування обсягів викидів забруднюючих речовин, підтвердження оприлюднення наміру отримати дозвіл, відомості про наявність висновку з оцінки впливу на довкілля.

Крім того, законопроєкт встановлює часове обмеження для виконання природоохоронних заходів, передбачених дозволом на викиди — такі заходи мають бути виконані у термін 10 років від дати затвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-