Шмигаль передав заявку на вступ України до ОЕСР

Шмигаль передав заявку на вступ України до ОЕСР

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Лугано передав заявку України на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку генеральному секретарю Матіасу Корману.

Про це глава уряду написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Передав від імені України заявку на вступ нашої держави до Організації економічного співробітництва та розвитку. Символічно, що це відбулося під час дискусії про практичне впровадження плану відновлення України в межах конференції у Лугано», - написав Шмигаль.

За його словами, поточна підтримка, майбутня робота з відновлення та вступу України до ЄС, початок якого підтримали всі країни-члени ЄС, базуватиметься на завершенні структурних реформ в Україні — сфері, де підтримка ОЕСР має фундаментальне значення.

Він також підкреслив, що Україна поділяє всі цілі та цінності організації та прагне приєднатися до неї якнайшвидше. Членство України в ОЕСР є одним із наріжних каменів успішного відновлення та розвитку України, вважає прем’єр.

Читайте також: ОЕСР створила координаційний офіс для відновлення України

«Сподіваємося, що рада ОЕСР розгляне цей документ, аби ми могли приєднатися якнайшвидше. Об'єднані у захисті — об'єднані у відновленні», - підкреслив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 4-5 липня в Лугано (Швейцарія) відбулася Конференція з питань відновлення України після військової агресії російської федерації.

Читайте також: Шмигаль закликав Організацію економічного співробітництва зробити свій внесок у відбудову України

5 липня представники понад 40 країн і близько 20 міжнародних організацій за результатами Міжнародної конференції схвалили Декларацію Лугано і пообіцяли підтримувати Україну.

За даними уряду, план відновлення України вже зараз оцінюється у 750 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-