Шмигаль закликав Організацію економічного співробітництва зробити свій внесок у відбудову України

Шмигаль закликав Організацію економічного співробітництва зробити свій внесок у відбудову України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з генеральним секретарем Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Матіасом Корманном запросив організацію зробити свій внесок у відбудову України.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

«Поінформував очільника Організації економічного співробітництва та розвитку про створення в Україні плану й фонду відновлення нашої держави. Ми маємо на меті змінити країну та економічну модель, спираючись на найкращі світові стандарти. Наша мета базується на принципах, які просуває український народ: європейське майбутнє, прозора держава й відкрита економіка», - зазначив Шмигаль.

За його словами, українці борються за свободу й цивілізаційне майбутнє у Європейському Союзі, тому важливо використати найкращі практики ОЕСР та імплементувати їх в Україні у найближчому майбутньому.

Читайте також: Шмигаль – міністру оборони США: Щоб наблизити перемогу, нам потрібна потужніша зброя

«Привітав намір відкрити регіональний офіс ОЕСР у Києві — це відмінна нагода для зміцнення й пришвидшення нашої співпраці», - додав Прем’єр.

Шмигаль також підкреслив, що зелена економіка — це базовий принцип нової економічної моделі України. Росія зруйнувала та продовжує нищити нашу інфраструктуру, і нема сенсу повертатися до старих моделей, тож ми маємо намір відновити її за сучасними принципами й новітніми технологіями, наголосив він.

«Третій принцип — найкращі стандарти корпоративного управління. Ми почали цю реформу, однак війна внесла свої корективи. Шукатимемо підходи, які зроблять корпоратизацію ще більш ефективною. І в цьому питанні розраховуємо на активне сприяння з боку ОЕСР», - відзначив глава уряду.

За його словами, Матіас Корманн висловив міцну підтримку українцям у боротьбі за своє демократичне майбутнє та зазначив, що ОЕСР хоче допомогти у відбудові та відновленні України.

Читайте також: Шмигаль обговорив із міністром торгівлі США посилення санкцій проти росії

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебуває з робочим візитом у Вашингтоні (США). Глава уряду України бере участь у засіданні міністерського рівня в рамках The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Шмигаль також проводить зустрічі з представниками Конгресу США, керівниками міжнародних фінансових та гуманітарних організацій, міністрами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-