Шмигаль обговорив із міністром торгівлі США посилення санкцій проти росії

Шмигаль обговорив із міністром торгівлі США посилення санкцій проти росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час робочого візиту у Вашингтон провів зустріч із міністром торгівлі США Джиною Раймондо, у ході якої сторони обговорили питання розвитку двосторонньої торгівлі, зменшення торговельних бар’єрів та санкцій проти росії.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал, глава уряду наголосив на важливості продовження та посилення санкційного тиску на росію, аби зменшити її спроможності фінансувати війну проти України.

"Закликаємо країни шукати шляхи диверсифікації джерел постачання ядерного палива для зменшення залежності від росії. Це насамперед стосується питання національної безпеки", — зазначив Шмигаль.

За його словами, важливим ударом для знекровлення російської економіки та військової машини росії мають стати санкції енергетичного сектору. Зокрема, це стосується введення країнами-партнерами ембарго на імпорт нафти, газу, вугілля та ядерного палива з росії.

Прем'єр-міністр також акцентував на необхідності ідентифікувати й ліквідувати будь-які лазівки та потенційні можливості для росії обходити вже накладені санкції.

Читайте також: Робота над санкціями: Шмигаль зустрівся з Ненсі Пелосі та конгресменами США

"До деяких санкцій росія намагається пристосуватися за допомогою певних країн та компаній. Працюватимемо з нашими партнерами, аби ліквідувати такі можливості для росії", — наголосив Прем'єр-міністр.

Один із найбільш важливих треків, за словами глави уряду, це широкомасштабне обмеження торговельних можливостей росії з одночасним розширенням можливостей безперешкодної торгівлі для України шляхом зниження імпортних квот і бар'єрів для стратегічних галузей української промисловості.

За словами Шмигаля, поряд із фінансовою підтримкою міжнародних партнерів не менш важливим для України є відкриття нових ринків для продукції українського виробництва, зокрема, це стосується продукції сталеварної промисловості й агропромислового комплексу.

Читайте також: Шмигаль та Домбровскіс скоординували подальші кроки, спрямовані на перемогу

Прем'єр-міністр зазначив, що звільнення української сталі з-під дії мит США дозволить стабільно забезпечити металургійні підприємства замовленнями, а тисячі українських металургів роботою. Шмигаль повідомив, що стабільно працюючі галузі та підприємства є важливим економічним тилом в умовах війни.

"Зменшення будь-якого тягаря для різних секторів української промисловості є частиною нової економічної політики уряду післявоєнного стану, яку ми вже напрацьовуємо та реалізовуємо у координації та співпраці з нашими міжнародними партнерами", — наголосив Шмигаль.

Читайте також: Зброя, гроші та санкції - Шмигаль про теми розмови з міністром фінансів США

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 21- 22 квітня перебуває з робочим візитом у Вашингтоні (США). Глава уряду України бере участь у засіданні міністерського рівня в рамках The 2022 Spring Meetings Міжнародного валютного фонду та Світового банку. Шмигаль також проводить зустрічі з представниками Конгресу США, керівниками міжнародних фінансових та гуманітарних організацій, міністрами США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-