ОЕСР створила координаційний офіс для відновлення України

ОЕСР створила координаційний офіс для відновлення України

Укрінформ
Для посилення та розширення політики Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) з підтримки України у Парижі створений координаційний офіс, який у майбутньому перенесуть у Київ.

Про це генсек Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Матіас Корманн сказав на полях Міжнародної конференції з питань відновлення України, яка проходить в Лугано у Швейцарії, повідомляє власкор Укрінформу.

«Для посилення та розширення нашої політики з підтримки України ми створили при ОЕСР координаційний офіс, який почав діяльність спочатку в Парижі, але який ми маємо намір перенести в Київ якнайшвидше», - зазначив Корманн.

За його словами, підхід ОЕСР ґрунтується на трьох основних принципах: лідерство України у процесі відновлення, співпраця та координація всіх міжнародних партнерів на основі найкращих практик, оцінок та стандартів, обмін досвідом та керування фінансами.

Читайте також: НАЗК закликає надати Україні повноцінне членство у робочій групі ОЕСР з питань хабарництва

«Зрозуміло, що буде величезна потреба в інвестиціях в інфраструктуру, величезна потреба у фінансах, керуванні ними відповідно до скоординованого плану дій», - вказав Корманн.

На його переконання, процес децентралізації повинен бути продовжений і в процесі відновлення України, він дасть ефективне залучення регіонів, міст і громад у процес.

Ще одна мета процесу відновлення, за його словами, – макроекономічна стабілізація, а також відновлення міст на основі «зеленої реконструкції», відбудова економіки відповідно до екологічних стандартів, що також підвищить конкурентоздатність України.

Читайте також: Шмигаль очікує, що за рік на конференції у Британії обговорюватимуть прогрес відновлення України

Як повідомлялося, міжнародна конференція з відновлення України проходить у швейцарському місті Лугано 4-5 липня за участю українських і міжнародних політиків, керівників ЄС і міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-