«Зелене» відновлення: Україна та Швейцарія підписали угоду про інвестиції у кліматичні проєкти

«Зелене» відновлення: Україна та Швейцарія підписали угоду про інвестиції у кліматичні проєкти

Укрінформ
Швейцарія після перемоги України інвестуватиме у реалізацію наших державних та приватних кліматичних проєктів «зеленого» відновлення.

Як передає Укрінформ із посиланням на Телеграм Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, відповідну угоду представники двох країн підписали у Лугано.

«Після нашої перемоги Швейцарія інвестуватиме у реалізацію українських державних та приватних кліматичних проєктів «зеленого» відновлення. Про це сьогодні підписали відповідну угоду в Лугано. Мова йде про проєкти у сфері електроенергетики, теплопостачання, промисловості, транспорту, будівництва, сільського господарства та відходів», - зазначив Шмигаль.

За його словами, український бізнес отримає доступ до вигідних інвестицій для реалізації проєктів, які сприятимуть скороченню викидів вуглецю та рухатимуть вперед “зелену” трансформацію країни. В обмін на “зелені” інвестиції Швейцарія отримуватиме від України верифіковані результати з пом’якшення зміни клімату.

«Продовжуємо переговори з нашими міжнародними партнерами, аби максимально розширити коаліцію відновлення України», - додав глава уряду.

Читайте також: Україна має реформуватися зараз, а не чекати на «план Маршалла» — Чернишов

Як повідомляв Укрінформ, у швейцарському місті Лугано 4 липня розпочнеться дводенна конференція з питань відновлення України. На представницькому заході, в якому візьмуть участь високі українські та зарубіжні посадовці, планується представити великий план відбудови нашої держави. У рамках конференції пройдуть бізнес-форум і панелі з відновлення в основних сферах економіки, а також соціального відновлення.

До Лугано прибули голова ВР Руслан Стефанчук і Прем'єр-міністр Деніс Шмигаль, кілька українських міністрів і депутатів, високі посадовці ЄС, міжнародних фінансових інституцій, правозахисних структур.

Захід у Лугано є продовженням чотирьох попередніх конференцій з реформ в Україні, війна внесла корективи в назву та цілі заходу. Отже, 5-ту конференцію реформ в Україні було перейменовано на Конференцію з відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-