Україна має реформуватися зараз, а не чекати на «план Маршалла» — Чернишов

Україна має реформуватися зараз, а не чекати на «план Маршалла» — Чернишов

Укрінформ
Україна покладає великі надії на так званий другий «план Маршалла», але відновлювати та реформувати державу потрібно вже зараз.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, на цьому наголосив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов під час панелі «Прокладання шляху до успішного та інклюзивного процесу відновлення України» на полях конференції з питань відновлення України у швейцарському Лугано.

«Треба розуміти, що відновлення матиме три основні етапи: перший відбуватиметься під час війни, за умови воєнного стану; після завершення війни - це надання базової інфраструктури та базових послуг для населення; третій етап – знаменитий «план Маршалла»… Річ у тому, що «план Маршалла» станеться тільки після того, як буде завершено другий етап… Але ми не в тій позиції, аби чекати, поки війна завершиться», - зауважив Чернишов.

Міністр сказав, що йдеться про десятки мільярдів доларів, які будуть прив’язані до умов структурних реформ, і «ніхто не буде фінансувати Україну, доки вона не буде реконструйована, причому йдеться не про інфраструктурну реконструкцію».

Відновлення важливе навіть зараз, заявив Чернишов. За його словами, необхідно забезпечити «аварійне відновлення» там, де це можливо, особливо в деокупованих регіонах; треба підготуватися до зимового (опалювального) сезону, відновити інфраструктуру, яка була суттєво пошкоджена та подекуди зруйнована.

Відновлення України, підкреслив міністр, можливо за умови кількох факторів: структурні реформи, верховенство права, боротьба з корупцією, судова реформа.

Він також зауважив, що децентралізація надала багато стійкості громадам проти російської агресії.

Читайте також: У Лугано Шмигаль і віцепрезидент Єврокомісії Домбровскіс обговорили торгівлю з ЄС

Як повідомлялося, 4-5 липня у швейцарському Лугано проходить представницька конференція з відновлення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-