G7 може встановити для російської нафти ліміт на рівні половини нинішньої ціни

G7 може встановити для російської нафти ліміт на рівні половини нинішньої ціни

Укрінформ
Внаслідок обмеження ціни на російську нафту, можливість введення якого минулого тижня погодили лідери «Великої сімки», ця продукція може подешевшати для покупців приблизно удвічі проти нинішньої ціни.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на японське агентство Кyodo, таку заяву сьогодні в Токіо зробив прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

"Ми встановимо верхній ліміт на рівні близько половини поточної ціни, та створимо систему, яка не дозволить людям купляти або не купляти її (нафту – ред.) за більшою ціною», - заявив очільник японського уряду.

На його думку, це стане реакцією на "ганебні дії" росії.

Читайте також: G7 обіцяє безстрокову підтримку України та посилення санкцій проти росії

«Ми постаємо перед масштабною ситуацією, яка струснула весь світовий порядок, і ми маємо продемонструвати, що такі ганебні дії (росії – ред.) тягнуть за собою високу ціну», - наголосив Кісіда.

Як повідомлялося, лідери G7 під час зустрічі у Баварських Альпах 26-28 червня цього року погодилися з необхідністю введення ліміту для торговельної ціни на російську нафту, в контексті запровадження більш жорстких санкцій проти економіки росії у зв’язку із її неспровокованим вторгненням в Україну. Метою введення такого ліміту є обмеження спроможностей росії фінансувати її агресивну війну проти України.

Читайте також: Міністри G7 конкретизували кроки на шляху до відмови від вугілля

За підсумками зустрічі радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що лідери G7 дійшли «абсолютного консенсусу» навколо необхідності обмеження ціни на російську нафту, однак цей механізм потребує детального опрацювання, для збереження стабільності на глобальному енергетичному ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-