Опалювальний сезон: уряд затвердив усі необхідні документи для підготовки

Опалювальний сезон: уряд затвердив усі необхідні документи для підготовки

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив усі документи, необхідні для підготовки до опалювального сезону 2022-2023 років.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в ефірі телемарафону #UAразом, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство енергетики.

«Ми дуже відповідально готуємось до опалювального сезону враховуючи всі ризики. Затверджено відповідні плани, ми рухаємось у встановлених термінах. Ці плани передбачають необхідну ремонтну кампанію, дотримання відповідного балансу виробництва електроенергії та газопостачання в період опалювального сезону. Ми впевнені, що ми ці плани реалізуємо», - сказав Галущенко.

Він підкреслив, що проводяться заходи, націлені на підвищення безпеки енергетичної інфраструктури, зокрема, газової. Крім того, прораховуються джерела та обсяги постачання енергоресурсів, а також їхня логістика для всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

Читайте також: Вітренко розповів, як впав добовий видобуток газу Україні з початку війни

«Ми працюємо над тим, щоб забезпечити відповідну кількість енергоресурсів, зокрема, вугілля, в першу чергу, за рахунок власного видобутку», - сказав Галущенко.

Міністр також запевнив, що заборона підвищення тарифів на комунальні послуги не відобразиться на стабільності енергопостачання.

«Енергетична система України є настільки стійкою і багатогранною, що ми можемо забезпечити стабільність тарифів для населення. Навіть в умовах війни система функціонує стабільно», - зазначив він.

Читайте також: Опалювальний сезон планують почати вчасно – тарифи на тепло не зміняться

Водночас, Галущенко закликав українців відповідально споживати енергоресурси.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 10 червня вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки енергоресурсів. Мова йде про експорт мазуту та природного газу власного видобутку; кам'яного вугілля, антрациту та твердого палива, одержаного із кам’яного вугілля (крім коксівного вугілля).

Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-