Вітренко розповів, як впав добовий видобуток газу Україні з початку війни

Вітренко розповів, як впав добовий видобуток газу Україні з початку війни

Укрінформ
З початку повномасштабного вторгнення росії добовий видобуток газу впав на 6,1%. НАК "Нафтогаз України" наразі намагається стабілізувати ситуацію.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На жаль, через війну, коли багато наших свердловин знаходяться на лінії фронту, багато інших інфраструктурних об'єктів, від яких залежать обсяги видобутку, знаходяться у зоні найактивніших бойових дій, ми бачили падіння видобутку. Але наразі ми намагаємося стабілізувати видобуток", - сказав Вітренко.

Читайте також: Нафтогаз забезпечує газом майже всіх побутових споживачів

Згідно з даними презентації очільника Нафтогазу, падіння добового видобутку після 24 лютого становило 6,1%. Водночас, за словами Вітренка, споживання газу впало більше, ніж видобуток, що створює профіцит "блакитного палива" на ринку й дозволяє закачувати газ у сховища.

Основними ризиками підготовки до опалювального сезону Вітренко назвав воєнні, наприклад, руйнування інфраструктури внаслідок ворожих обстрілів.

Читайте також: Нафтогаз із початку року збільшив виплати до бюджету більш як на третину

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 10 червня вніс зміни до обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, обнуливши квоти на експорт низки енергоресурсів. Мова йде про експорт мазуту та природного газу власного видобутку; кам'яного вугілля, антрациту та твердого палива, одержаного із кам’яного вугілля (крім коксівного вугілля).

Кабмін доручив до початку опалювального сезону накопичити не менше 19 млрд куб. м газу в українських газосховищах та довести обсяги вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ до щонайменше 2 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-