Нафтогаз із початку року збільшив виплати до бюджету більш як на третину

Нафтогаз із початку року збільшив виплати до бюджету більш як на третину

Укрінформ
У січні-травні 2022 року порівняно із аналогічним періодом 2021 року НАК "Нафтогаз України збільшила виплати до державного бюджету (без урахування дивідендів) на 34,3% до 47 млрд грн.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За результатами п'яти місяців цього року ми під час війни збільшили надходження до державного бюджету на 34,3%, якщо порівняти з минулим роком", - сказав Вітренко.

За даними презентації, за п'ять місяців Нафтогаз сплатив до бюджету 47 млрд грн. Вітренко зауважив, що це становить третину надходжень до державної скарбниці.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів зобов'язав НАК "Нафтогаз України" спрямувати на виплату дивідендів до державного бюджету за 2021 рік 95% отриманого прибутку - 12,399 млрд грн.

Читайте також: Нафтогаз спростовує, що тарифи на тепло зростуть утричі

У 2021 році чистий прибуток Групи Нафтогаз становив 12,1 млрд грн, тоді як 2020 рік група закінчила зі збитком понад 19 млрд грн.

До складу Групи Нафтогаз входять НАК «Нафтогаз України», а також сім акціонерних товариств, дев'ять дочірніх підприємств, сім представництв та філій, що повністю належать НАК, п'ять товариств із часткою НАК “Нафтогаз України» у статутному капіталі від 40% до 100%. Окрім цього, компанія володіє часткою акцій в 39 акціонерних товариствах із газопостачання та газифікації. Група працює у всіх регіонах України та в Єгипті, має власні представництва в Туркменистані та Бельгії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-