Нафтогаз спростовує, що тарифи на тепло зростуть утричі

Нафтогаз спростовує, що тарифи на тепло зростуть утричі

Укрінформ
У НАК «Нафтогаз України» назвали інформацію щодо підвищення в Україні ціни на опалення, яка була поширена в низці засобів масової інформації, маніпулятивною і запевнили, що тарифи на газ та тепло для населення залишаться незмінними.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

«Інформація, яка була поширена в низці засобів масової інформації стосовно того, що «в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі», є маніпулятивною. Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» на виконання умов трирічних договорів з підприємствами ТКЕ дійсно встановило нові ціни на природний газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договору, який ТКЕ добровільно уклали минулого року з Нафтогазом. На платіжках українців це не відіб’ється», - наголосили в компанії.

10 травня під час засідання Кабінету міністрів було схвалено проєкт закону України «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення». Законопроект, серед іншого, передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

Читайте також: Нафтогаз не змінює ціну на газ для своїх клієнтів у межах річного тарифу «Фіксований»

Законопроєкт, який прийняв уряд, передбачає, що частина міжнародної фінансової допомоги для України буде використано для стримування тарифів. Цими коштами буде компенсовано різницю між економічно обґрунтованими і поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дасть можливість ТКЕ розраховуватись за новими цінами на газ з Нафтогазом та погасити прострочену заборгованість.

Як повідомлялось, Європейський банк реконструкції та розвитку надасть НАК «Нафтогаз України» кредит у розмірі 300 млн євро на закупівлю газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-