Загальний обсяг заявленої та наданої допомоги Україні від партнерів становить $30 млрд – Нацбанк

Загальний обсяг заявленої та наданої допомоги Україні від партнерів становить $30 млрд – Нацбанк

Звіт
Укрінформ
Від початку повномасштабної війни російської федерації проти України загальний обсяг заявленої та наданої допомоги нашій державі від міжнародних партнерів, станом на середину червня, становить 30 мільярдів доларів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у звіті про фінансову стабільність за червень 2022 року, оприлюдненому Національним банком.

«Партнери України надають і значні обсяги фінансової підтримки безпосередньо на фінансування бюджетних витрат. Суми кредитів МВФ, ЄС, ЄІБ, Світового банку та іноземних урядів від початку війни на середину червня перевищили 7 млрд дол. Сумарно надана і оголошена фінансова допомога – близько 30 млрд дол.», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до третини з наданих коштів становлять безповоротні гранти, решта – кредити під низькі ставки та кредитні гарантії. Ці гроші слугують основним джерелом покриття дефіциту державного бюджету, який виник на тлі воєнної агресії з боку російської федерації.

Читайте також: Зараз найкращою допомогою економіці України є швидкі гранти - МВФ

У Нацбанку уточнили, що фінансування оборонних та соціальних видатків, а також підтримка економіки й надалі критично залежатимуть від міжнародної допомоги та її вчасного надходження. Зокрема, для закриття дефіциту бюджету необхідно щомісячно 5 млрд дол. допомоги.

Як повідомлялось, віцепрем’єр-міністр - міністр фінансів Канади Христя Фріланд і міністр фінансів США Джанет Єллен підтвердили рішучість щодо подальшої підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-