Гутерреш і Ердоган обговорили можливість експорту українського зерна Чорним морем

Гутерреш і Ердоган обговорили можливість експорту українського зерна Чорним морем

Укрінформ
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш і президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган у телефонній розмові обговорили зусилля щодо розблокування експорту українського зерна.

Як передає Укрінформ, про це повідомив директорат з комунікацій адміністрації президента Туреччини.

«У ході розмови обговорювалися ініціативи щодо врегулювання кризи, спричиненою російсько-українською війною. Президент Ердоган повідомив про продовження спільних зусиль щодо експорту через Чорне море українського зерна, що стане фактором запобігання світовій продовольчій кризі», - йдеться у повідомленні.

Також Ердоган повідомив Гутеррешу, що продовжує пропонувати Україні та рф відновлення мирних переговорів та завершення війни дипломатичними шляхами.

Читайте також: Сіярто пропонує експортувати українське зерно через Угорщину

Як повідомлялося, внаслідок збройної агресії росії проти України в українських портах та на елеваторах заблоковані понад 20 млн тонн зерна, що призвело до зростання цін на продовольство та до загрози голоду, особливо в країнах Африки. рф намагається використати \глобальну продовольчу кризу як засіб тиску на Захід та зброю у війні проти західних цінностей. Вона свідомо краде українське зерно на тимчасово захоплених територіях, навмисно знищує українські сховища з уже зібраним врожаєм.

Країни ЄС, в тому числі члени НАТО, сприяють вивезенню українського зерна суходолом, з використанням залізничного, річкового та автомобільного транспорту, але це дозволяє лише частково вирішити наявні логістичні проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-