Депутатка Бундестагу закликала до повної зупинки Nord Stream 1

Депутатка Бундестагу закликала до повної зупинки Nord Stream 1

Укрінформ
Депутатка Бундестагу, голова комітету з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерман закликала до зупинки російського газопроводу «Північний потік – 1» та мінімізації залежності від російських енергоресурсів.

Таку пропозицію вона висловила у коментарі порталу Guildhall, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що газопровід «Північний потік-1» має бути зупинено, а залежність Європи від російських енергоресурсів слід звести до абсолютного мінімуму, якщо не до нуля», — заявила політик від Вільної демократичної партії.

Із закликами зупинити російський газогін «Північний потік-1» виступили також представник Німеччини у Європейському парламенті та депутати Бундестагу від інших партій.

Зокрема, представник ФРН у Європарламенті, член Християнсько-демократичного союзу Міхаель Галер заявив, що ЄС не повинен віддавати рф прерогативу у питанні постачання газу, оскільки вже низці країн росія зупинила постачання, а зупинити в односторонньому порядку газопровід «Північний потік-1» .

Депутат Бундестагу від партії «Зелених» Робін Вагнер зазначив, що Німеччина вже веде роботу для досягнення незалежності від російського газу, будуючи термінали для скрапленого природного газу та укладаючи нові контракти постачання. За його словами, метою Німеччини має стати якнайшвидша зупинка газу через «Північний потік-1».

Читайте також: Українська ГТС готова компенсувати обсяги «Північного потоку-1»

Як повідомляв Укрінформ, російська сторона скоротила до 40% постачання цим газопроводом з початку тижня. У німецькому уряді це вважають політичним кроком, шантажем Європи та насамперед Німеччини з метою не допустити подальшого надання допомоги Україні.

Нагадаємо, що з початком війни Німеччина призупинила процес сертифікації добудованого проекту «Північний потік-2».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-