росія ще більше скорочує постачання газу через Nord Stream

росія ще більше скорочує постачання газу через Nord Stream

Укрінформ
російський держмонополіст Газпром заявив, що скорочує постачання природного газу газопроводом "Північний потік" до 67 млн ​​куб. м на добу, мотивуючи це вимушеною зупинкою ще одного газотурбінного двигуна Siemens на компресорній станції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«У зв'язку із закінченням терміну міжремонтного напрацювання до капітального ремонту (відповідно до розпорядження ростехнагляду та з урахуванням технічного стану двигуна) Газпром зупиняє експлуатацію ще одного газотурбінного двигуна Siemens на КС "Портова"», - йдеться у повідомленні Газпрому.

Добова продуктивність КС "Портова" знизиться з 01:30 за московським часом 16 червня до 67 млн куб. м на добу.

Читайте також: росія скорочує постачання газу через Nord Stream на 40%

У вівторок "Газпром" повідомив, що прокачування газу Північним потоком "через несвоєчасне проведення ремонтних робіт компанією Siemens" впаде на 40% - до 100 млн кубометрів газу на добу замість звичайних 167 млн ​​кубометрів.

Як повідомлялося, "Північний потік", який транспортує газ із росії до Німеччини, був запущений 2011 року, його пропускна спроможність становить 27 млрд кубометрів на рік.

Після початку повномасштабної російсько-української війни німецька опозиція закликала чинну німецьку владу відмовитися від постачання російського газу газопроводом "Північний потік". Усі роботи з практично добудованого проєкту "Північний потік-2" було припинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-