росія скорочує постачання газу через Nord Stream на 40%

росія скорочує постачання газу через Nord Stream на 40%

Укрінформ
російський держмонополіст Газпром заявив, що скорочує постачання природного газу газопроводом «Північний потік» на 40%, мотивуючи це несвоєчасним проведенням ремонтних робіт компанією Siemens.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

«У зв'язку з несвоєчасним поверненням компанією Siemens (Німеччина) газоперекачувальних агрегатів з ремонту, відпрацюванням міжремонтного ресурсу ГПА (газоперекачувальних агрегатів - ред.) та виявленими технічними несправностями двигунів (отримано припис Ростехнагляду про тимчасову заборону діяльності) наразі на КС (компресорній станції - ред.) «Портова» може бути використано лише три газоперекачувальні агрегати», - заявляє Газпром.

Відповідно оголошено, що можливо забезпечити транспортування лише 100 млн кубометрів газу за добу замість звичних 167 млн кубометрів.

Читайте також: Німеччина має підстави зупинити Nord Stream 1 – Оператор ГТС

«Північний потік», який транспортує газ з росії до Німеччини, був запущений у 2011 році, його пропускна здатність становить 27 млрд кубометрів за рік.

Після початку повномасштабної російсько-української війни німецька опозиція закликала чинну німецьку владу відмовитися від постачання російського газу газопроводом «Північний потік». Усі роботи з практично добудованого проєкту «Північний потік-2» було припинено.

Фото: Sean Gallup/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-