Байден закликав Конгрес до дії, аби вгамувати зростання цін на тлі агресії путіна

Байден закликав Конгрес до дії, аби вгамувати зростання цін на тлі агресії путіна

Укрінформ
Президент США Джо Байден звернувся із закликом до законодавців докласти більших зусиль, щоби швидше відреагувати на зростання інфляції, яка підскочила внаслідок путінської агресії проти України та обмежень, введених проти російської економіки.

Про це глава Білого дому наголосив у заяві, оприлюдненій у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Підвищення цін (внаслідок дій – ред.) путіна стало потужним ударом у травні як для нашої країни, так для всього світу: високі ціни на бензин, на енергоносії та продукти харчування склали близько половини місячного зростання цін»,- зауважив американський лідер.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за об’єднання вільного світу на підтримку України

Він зазначив, що цінники на заправках у Сполучених Штатах злетіли майже на 2 долари за галон після того, як російські війська спочатку загрожували, а потім вторглися в Україну.

«У той час, як ми продовжуємо наші зусилля на захист свободи в Україні, ми повинні робити більше і швидше, щоби знизити ціни тут, у Сполучених Штатах»,- наголосив глава Білого дому.

Байден підкреслив, що його адміністрація «робитиме все можливе», щоби зменшити зростання цін, однак «Конгрес також має діяти невідкладно». У цьому зв’язку президент США закликав членів Конгресу ухвалити в терміновому порядку необхідні законодавчі акти та створити умови для реформи оподаткування найбагатших американців і великих корпорацій.

Як повідомляв Укрінформ, за оприлюдненою в п’ятницю статистикою економічного розвитку США, рівень інфляції в найбільш розвинутій економіки світу побив сорокарічний рекорд на тлі пандемії та війни рф в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-