Ембарго на російський газ буде дуже складним рішенням - посол Польщі

Ембарго на російський газ буде дуже складним рішенням - посол Польщі

Укрінформ
Включення до сьомого санкційного пакета ЄС ембарго на закупівлю російського газу буде складним рішенням через залежність від нього багатьох потужних країн у Європі, але позиції урядів змінюються.

Таку думку висловив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький в інтерв’ю Укрінформу.

Коментуючи тривале обговорення в ЄС шостого пакета санкцій, він зауважив, що багато потужних країн у Європі десятиріччями збільшували залежність від російського газу і нафти.

«Зараз їм важко позбутися цієї залежності, тому ембарго на газ буде дуже складним рішенням. Ембарго на нафту також не було легким, і якась її частина залишається не під санкціями. Це все складна робота в Європейському Союзі, міжнародних організаціях. Країн багато, у кожної є якісь свої обмеження», - зазначив дипломат.

Посол не став прогнозувати, коли може бути ухвалений сьомий пакет санкцій, зауваживши, що «поки що ми ухвалили шостий пакет».

«Мені здається, що чотири місяці тому ніхто не подумав би, що й три пакети буде. Тоді ми ще дискутували про «Північний потік-2», про постачання зброї Україні. А зараз вона постачається. Так, із проблемами, її недостатньо, але все ж таки ми бачимо величезну динаміку. Позиції урядів змінювалися протягом цих місяців і надалі змінюватимуться», - вважає Ціхоцький.

Читайте також: Сьомий пакет санкцій ЄС має включати повне ембарго на енергоносії з рф - посол

Як повідомлялося, Євросоюз ухвалив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем.

У керівних органах ЄС зазначають, що цей крок дасть змогу Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-