Сьомий пакет санкцій ЄС має включати повне ембарго на енергоносії з рф - посол

Сьомий пакет санкцій ЄС має включати повне ембарго на енергоносії з рф - посол

Укрінформ
Українська сторона хотіла б, щоб Європейський Союз включив у сьомий пакет санкцій проти рф тотальне ембарго на російські енергоносії.

Про це заявив посол України в ЄС Всеволод Ченцов на онлайн-брифінгу в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що б ми хотіли бачити в сьомому пакеті санкцій? Звісно, час покаже, але ми говоримо про тотальне ембарго російських енергоносіїв, тобто трубопровідної нафти, але для цього треба вирішити низку технічних питань... ми говоримо про газ», - сказав Ченцов.

Він зауважив, що залежність кількох країн-членів ЄС від російського газу є ще дуже великою, але можна починати з обмеження використання скрапленого газу з рф і працювати над альтернативними шляхами його постачання в ЄС. «Наразі щодо цього триває дуже активна робота», - зазначив дипломат.

Читайте також: Франція шукає альтернативу російській нафті в ОАЕ

За словами Ченцова, українська сторона вважає, що у сьомому пакеті санкцій має бути посилено тиск на фінансовий сектора рф, запроваджено додаткові заходи для блокади російського флоту, заборонено не лише певні російські ЗМІ, а й інтернет-майданчики пропаганди і дезінформації, запроваджено кіберсанкції та продовжено тиск на членів російського істеблішменту та бізнесу.

«Тобто є ще над чим працювати. І хоч деякі з цих заходів не мають миттєвого ефекту, в сукупності вони поступово душать російську економіку», - переконаний посол України в ЄС.

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем.

Як зазначають у керівних органах ЄС, вказаний крок дозволить Євросоюзу відмовитись від 90% російської нафти до кінця 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-