Зеленський закликав іноземні компанії остаточно піти з росії й почати роботу в Україні

Зеленський закликав іноземні компанії остаточно піти з росії й почати роботу в Україні

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликає іноземний бізнес остаточно припинити роботу в російській федерації і не фінансувати своїми податками війну проти України.

Про це він заявив під час спілкування з топовими менеджерами підприємств на Yale CEO Summit, повідомляє Укрінформ.

«Компанії, які є на ринку в російській федерації, повинні піти. Якщо це можливо, піти остаточно. Найголовніше для нас – навіть не те, що вони підуть з ринку рф, а що вони не будуть своїми податками в їх (російській – ред.) системі фінансувати ту зброю, якою вони (росіяни – ред.) нас вбивають», - підкреслив Зеленський.

Водночас він зазначив, що хотів би, щоб компанії не тільки покинули ринку росії, але і зайшли на український ринок.

За словами глави держав, для України зараз дуже важливим є питання створення нових робочих місць, які можуть дати ці підприємства.

Зеленський запевнив, що українська сторона запрошує компанії працювати у різних сферах – від цифровізації до відновлюваної енергетики й готова до обговорення умов.

Читайте також: Зеленський назвав потенційним інвесторам інструменти співпраці з Україною

Водночас він заявив, що Україна може забезпечити комфортні й прозорі умови роботи, швидкий менеджмент щодо початку ведення бізнесу, однак додав, що про мінімальну податкову систему поки не може йтися, з огляду на масштаби руйнувань від рук росіян.

Як повідомляв Укрінформ, за даними дослідження KSE Institute, станом на 29 травня роботу на російському ринку згорнули вже 1 037 компаній, 438 – скоротили поточні операції та призупинили нові інвестиції, ще 590 – продовжують діяльність у росії. Компанії, які оголосили про повний вихід з росії, мали 32,5 млрд дол. річного доходу та 19,9 млрд дол. капіталу. 

Читайте також: Зеленський пропонує переносити штаб-квартири IT-компаній до України

росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню і балістичних ракет.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-