Зеленський назвав потенційним інвесторам інструменти співпраці з Україною

Зеленський назвав потенційним інвесторам інструменти співпраці з Україною

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пропонує потенційним інвесторам короткостроково співпрацювати з Україною внесками через платформу United24 та військові облігації, а у довгостроковій перспективі – скористатися можливостями в агросекторі, ІТ-індустрії, «зеленій» енергетиці.

Про це він заявив під час виступу на Dragon Capital's Ukraine Virtual Investor Conference, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

«Ця війна триває вже 105 днів. І ми ведемо цю війну так, що, я впевнений, ні в кого вже немає сумнівів у нашій перемозі. Вона обов'язково буде. І вона буде то швидше, що якіснішою буде зокрема й наша з вами співпраця. Я пропоную вам сьогодні розглянути два горизонти співпраці з Україною – короткостроковий і довгостроковий», - зазначив Зеленський.

Серед інструментів короткострокової співпраці глава держави назвав внески на спеціальну фандрейзингову платформу United24, за допомогою якої акумулюються кошти для відновлення життя після бойових дій, а також військові облігації України.

Водночас він виокремив п’ять напрямів у довгостроковій співпраці між потенційними інвесторами та Україною.

«Чому вам буде вигідно співпрацювати з Україною не просто зараз, а зараз і протягом іще багатьох років?! Я пропоную вам, як то кажуть, грати в довгу.

Які конкретно це можливості? Я назву пʼять основних: це Європа, IT, агро, «зелена» енергетика, локалізація виробництва», - сказав Президент.

Також він підкреслив, що Україна має безмитний доступ до всього ринку Європейського Союзу, і проінформував, що ведеться робота над відкриттям такого ж доступу до ринків держав G7. За його словами, власний український ринок збуту – один із найбільших у регіоні.

Крім того, глава держави розповів, що в Україні одні з найкращих у Європі кваліфіковані працьовиті фахівці.

Зеленський також згадав про цифровізацію відносин із державою та умови для ІТ-сектору в Україні, стійкість фінансових інституцій, потенціал індустріальних парків, розвиток «зеленої» енергетики.

Президент наголосив і на можливостях українського аграрного сектору, багатих природних ресурсах – від природного газу до літієвих руд.

Водночас він додав, що Україна – це амбітна програма післявоєнної відбудови, яка, на його думку, стане найбільшим економічним проєктом нашого часу у Європі.

«Війна триває. Але ми вистояли проти надпотужного удару. Ми захищаємо нашу територію. І ми йдемо до того, що обов’язково стане одним із найбільших військових успіхів у Європі. Ми переможемо в цій війні. І, співпрацюючи з вами, – швидше. Політична історія завжди йде поряд з економічною історією, і коли можливий успіх – він буває тільки спільний – і на державному рівні, і на бізнесовому рівні», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: В Україні вигідно розвивати переробку агропродукції – Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський запропонував ІТ-компаніям утворювати в Україні центри спільного обслуговування і R&D-центри, а також переносити до нашої держави штаб-квартири.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-