Відновлення повітряної ЛЕП із Польщею збільшить експортний потенціал України на чверть - Укренерго

Відновлення повітряної ЛЕП із Польщею збільшить експортний потенціал України на чверть - Укренерго

Укрінформ
Відновлення повітряної лінії електропередачі між Україною та Польщею дасть змогу підвищити український експортний потенціал щонайменше на чверть.

Про це на брифінгу заявив голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми збираємося відродити колись існуючу лінію, яка працюватиме у синхронному режимі. До неї матимуть доступ усі учасники ринку. І ця лінія здатна на чверть або на третину збільшити наш експортний потенціал", - сказав Кудрицький.

Він пояснив, що наразі експорт електроенергії у Польщу відбувається лише спеціальною лінією для окремого регіону. В Укренерго розраховують, що робота зазначеної лінії електропередачі буде відновлена протягом року.

Як повідомлялося, уряди України та Польщі домовилися про реалізацію спільних проєктів у сферах енергетики та регіонального розвитку. Зокрема, був підписаний Меморандум про співпрацю між міністерствами енергетики України та Польщі щодо посилення кооперації.

Зокрема, країни погодилися щодо необхідності збільшення транскордонної торгівлі електроенергією та відновлення лінії електропередач Хмельницька АЕС — Жешув.

Читайте також: Експорт електроенергії може дати прибуток не менший, ніж транзит газу – Зеркаль

Україна і Польща планують відновити міждержавну повітряну лінію електропередачі для введення її в експлуатацію на напругу 400 кВ у найкоротші терміни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-