Індія готується купити більше нафти у росії - Bloomberg

Індія готується купити більше нафти у росії - Bloomberg

Укрінформ
Індія має намір подвоїти імпорт російської нафти, скориставшись можливістю істотних знижок, які пропонує компанія "Роснефть" через міжнародну ізоляцію росії.

Про це повідомляє в понеділок американське агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з планами індійських державних компаній, передає Укрінформ.

«Державні переробники (Індії – ред.) працюють спільно над завершенням переговорів та укладанням нових піврічних контрактів на поставку російської нафти в Індію»,- наводить видання інформацію від джерел.

При цьому зазначається, що наразі обговорюються питання відвантаження нафти, а також її транспортування і страхування.

Читайте також: Індія заборонила експорт пшениці через війну в Україні

Індія й раніше виявляла інтерес до російської нафти в той час, як Сполучені Штати, Європейський Союз, Велика Британія та інші країни запровадили суттєві обмеження для імпорту вуглеводнів з рф через російське вторгнення в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Державний департамент США надіслав листа до італійській нафтовій компанії Eni SpA та іспанській Repsol SA про доцільність відновлення закупок нафти з Венесуели. Це повинно компенсувати припинення імпорту з росії та дещо вгамувати дефіцит на ринку енергоносіїв у Європі.

Фото: Dhiraj Singh/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-