Індія заборонила експорт пшениці через війну в Україні

Індія заборонила експорт пшениці через війну в Україні

Укрінформ
Уряд Індії ввів заборону експорту пшениці для забезпечення продовольчої безпеки й допомоги сусіднім державам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of India із посиланням на текст указу, який був виданий пізно ввечері 13 травня.

Відтепер експорт пшениці буде дозволено лише щодо «поставок, за якими було видано безвідкличний акредитив». Також експорт буде дозволено «на підставі дозволу, наданого урядом Індії іншим країнам для задоволення їхніх потреб у продовольчій безпеці та на підставі запиту їхніх урядів».

Як зазначає видання, індійські чиновники висловили стурбованість нинішніми темпами експорту пшениці в інші країни та ймовірною тенденцією на найближчі кілька місяців через російсько-українську війну.

Читайте також: Європа має спростити в’їзд українським вантажівкам із зерном – Марченко

Як повідомлялося, за даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FАО), станом на початок травня близько 25 млн тонн зерна застрягли в Україні. Зерно неможливо вивезти через блокування росією морських портів та проблеми з інфраструктурою.

Україна пропонує створити інструмент для продовольчої безпеки світу, яка опинилася під загрозою через розв'язану росією повномасштабну війну, – Організацію країн-експортерів зерна.

Читайте також: росія вивезла крадене українське зерно до Сирії, в МЗС вже висловили протест

На думку колишньої очільниці Мінагрополітики Ольги Трофімцевої, започаткування так званого залізничного зернового мосту з України в ЄС дасть змогу експортувати невелику частку українського зерна в Європу, але для відновлення глобальних постачань потрібно розблокування морських портів або налагодження конвоїв під охороною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-