В Україні через війну заблоковані майже 25 мільйонів тонн зерна - ООН

В Україні через війну заблоковані майже 25 мільйонів тонн зерна - ООН

Укрінформ
Близько 25 мільйонів тонн зерна застрягли в Україні, оскільки його неможливо вивезти через блокування росією морських портів та проблеми з інфраструктурою.

Як передає Укрінформ, про це заявив у п’ятницю в Женеві заступник директора відділу ринків і торгівлі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FАО) Йозеф Шмідхубер, повідомляє Reuters.

«Ситуація, яку ми спостерігаємо зараз в Україні, майже абсурдна. Є близько 25 млн тонн зерна, яке можна було б експортувати, але його не можуть вивезти з країни просто через відсутність інфраструктури й блокаду портів», – сказав Шмідхубер.

За його словами, ситуація може ще більше погіршитися після того, як почнеться збір урожаю в липні та серпні, оскільки може не вистачити елеваторів для зберігання зерна.

Читайте також: росія вкрала вже 400 тисяч тонн українського зерна

Як повідомляв Укрінформ, під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця США при цій організації Лінда Томас-Грінфілд заявила, що дії рф у ході збройної агресії проти України мають на меті й умисне перешкоджання сільськогосподарській діяльності та блокування експорту зерна, що посилює ризики продовольчої кризи й глобального голоду.

Єврокомісія у четвер оприлюднила доповідь, де вказується, що війна, яку росія розв’язала проти України, може значно підвищити ризики продовольчої небезпеки для багатьох країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-