США дали добро на поставки венесуельської нафти в Європу - Reuters

США дали добро на поставки венесуельської нафти в Європу - Reuters

Укрінформ
Італійська нафтова компанія Eni SpA та іспанська Repsol SA можуть почати відвантажувати нафту з Венесуели в Європі вже наступного місяця, аби компенсувати припинення нафтових закупок у росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням одразу на п’ять джерел, які підтвердили ці наміри, передає Укрінформ.

«Очікується, що обсяги нафти, які отримуватимуть Eni і Repsol, є невеликими, тож вплив на світові ціни буде помірним. Однак «зелене світло» Вашингтона на відновлення давно заморожених потоків венесуельської нафти до Європи може дати символічний імпульс президентові Венесуели Ніколасу Мадуро»,- зазначається в повідомленні.

Читайте також: Угорщина обирає російські «нафтові пряники», коли Європа подає Україні набої - Подоляк

Перед цим Державний департамент США надіслав листа обом європейським компаніям, де зазначив про доцільність відновлення поставок з Венесуели. У Вашингтоні сподіваються, що це допоможе Європі зменшити енергетичну залежність від росії, а також скоротить потік нафти з Венесуели до Китаю. Інша мета полягає в тому, щоби переконати Мадуро відновити політичні переговори з опозицією в його країні.

Дві європейські енергетичні компанії, які мають спільні підприємства з венесуельською державною нафтовою компанією PDVSA, можуть зараховувати нафту на рахунок несплачених боргів і прострочених дивідендів. При цьому, ключовою умовою є те, що отримана нафта «повинна відправлятися лише в Європу, і її не можна перепродавати в іншому місці».

Читайте також: Казахстан перейменовує свою нафту через санкції проти росії

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня Європейський Союз ухвалив шостий пакет санкцій проти рф та білорусі, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення cбербанку від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-