Саудівська Аравія вироблятиме більше нафти, якщо видобуток рф постраждає від ембарго - FT

Саудівська Аравія вироблятиме більше нафти, якщо видобуток рф постраждає від ембарго - FT

Укрінформ
Саудівська Аравія повідомила західним союзникам, що готова збільшити виробництво нафти, якщо видобуток у росії істотно впаде через санкції.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Financial Times.

На думку Саудівської Аравії, хоча нафтовий ринок наразі дуже напружений, що сприяло зростанню цін, реального дефіциту на ньому поки що не спостерігається, зазначають джерела, обізнані з обговоренням, яке відбулося перед щомісячною зустріччю альянсу виробників нафти ОПЕК+ у четвер.

Читайте також: WSJ: ОПЕК може призупинити участь росії в угоді щодо світового видобутку нафти

Однак ситуація може змінитися, оскільки відновлення світової економіки після епідемії ковіду підвищує попит, а ймовірність істотного зниження видобутку нафти в росії зросла. До вторгнення в Україну росія виробляла понад 10% світової нафти.

Читайте також: Уряди України та Польщі закликають запровадити енергетичне ембарго проти росії

Видання нагадує, що між США і саудівським керівництвом були напружені відносини. Саудівська Аравія неодноразово відкидала заклики Білого дому та G7 негайно наростити нафтовидобуток, проте кілька візитів в останні тижні делегації США високого рівня, зокрема координатора політики Білого дому з питань Близькому Сходу Бретта Макгурка та посланника Білого дому з енергетики Амоса Хохштейна, допомогли поліпшити відносини.

Читайте також: Трейдери приховують походження російської нафти для міжнародних поставок – WSJ

Відтак Саудівська Аравія погодилася змінити тон і пішла на зближення з позицією США. Вона також запевнила, що напросить видобуток, якщо на нафтовому ринку виникне дефіцит пропозиції.

Як повідомляв Укрінформ, раніше лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти рф, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-