WSJ: ОПЕК може призупинити участь росії в угоді щодо світового видобутку нафти

WSJ: ОПЕК може призупинити участь росії в угоді щодо світового видобутку нафти

Укрінформ
Низка членів ОПЕК розглядають можливість призупинення участі росії в спільній угоді Організації щодо видобутку нафти, оскільки санкції Заходу, а також додаткові обмеження в Європі підривають здатність москви збільшувати нафтове виробництво.

Про це йдеться в повідомленні американського впливового видання WSJ у вівторок, передає Укрінформ.

«Звільнення росії від її цілей з видобутку нафти потенційно може відкрити шлях для Саудівської Аравії, ОАЕ та інших виробників Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) щодо викачування значно більших обсягів», - пояснюється в повідомленні.

Читайте також: Світ впорається із зниженням поставок російської нафти – МЕА

Видання зауважує, що Сполучені Штати і європейські країни закликали до збільшення видобутку, щоби зменшити ціни на пальне, які злетіли вище 100 доларів за барель після того, як росія вторглася в Україну, через що отримала найжорсткіші обмеження.

Раніше росія, яка вважається одним із трьох найбільших виробників нафти у світі, домовилася з ОПЕК і дев’ятьма країнами, які не входять до цієї організації, що буде викачувати більші обсяги нафти кожного місяця. Натомість зараз очікується, що її видобуток цього року впаде приблизно на 8%.

Читайте також: ЄС і Британія введуть заборону на страхування танкерів з російською нафтою - ЗМІ

Як повідомлялося, в четвер має відбутися зустріч країн ОПЕК+ (13 чинних членів ОПЕК і десяти виробників на чолі з росією, що не входять до Організації). Очікується, що вони схвалять заплановане збільшення щоденного видобутку на 432 тис. барелів в контексті поступових кроків щодо повернення видобутку до рівня, що існував до пандемії у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-