Україна у Давосі закликала якомога швидше інвестувати у відбудову країни

Україна у Давосі закликала якомога швидше інвестувати у відбудову країни

Укрінформ
Україна закликає інвесторів вкладати кошти у відбудову країни якнайшвидше, адже міста, які постраждали від війни, потребують термінового відновлення критичної інфраструктури та не можуть чекати на її закінчення.

Про це сказав голова наглядової ради Української асоціації венчурного та приватного капіталу (UVCA) Андрій Колодюк у Давосі, в ході круглого столу з великими міжнародними інституційними й венчурними інвесторами та представниками Міністерства цифрової трансформації «План реконструкції та відновлення України», йдеться в пресрелізі, що є в розпорядженні Укрінформу.

Під час заходу було представлено та обговорено план щодо відновлення України через інвестиції у приватний сектор.

Читайте також: Давос: військовий кореспондент АР розповів про побачені в Маріуполі жахіття війни

«У нас обмаль часу. Міста, які постраждали від бойових дій, повинні бути забезпечені питною водою, електроенергією й паливом та мати можливість підготувати обʼєкти критичної інфраструктури до зимового періоду. Ми пропонуємо практичні проєкти для інвестицій та спільних підприємств уже зараз. Наприклад, участь у проєктах через надання обладнання для забезпечення критичної інфраструктури у співпраці з українським малим та середнім бізнесом», - зауважив Колодюк.

Крім того, UVCA планує запустити об'єднану інвестиційну платформу. Уже розпочато формування переліку інвестиційних проєктів, щоб надати можливість для втілення ініціатив приватного сектору

Читайте також: U-LEAD консультує громади про те, як заснувати фонд для післявоєнної відбудови

Як повідомляв Укрінформ, у Давосі 22-26 травня проходив Всесвітній економічний форум (WEF), який є щорічним місцем зустрічі світової політичної та бізнесової еліти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-