Давос: військовий кореспондент АР розповів про побачені в Маріуполі жахіття війни

Давос: військовий кореспондент АР розповів про побачені в Маріуполі жахіття війни

Укрінформ
Військовий кореспондент The Associated Press Мстислав Чернов розповів на Всесвітньому економічному форумі у Давосі про пережите в Маріуполі та про фейки, які поширює російська пропаганда про війну в Україні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Вчора в російських ЗМІ була новина, що знайшли братську могилу (у Маріуполі - ред.)... Вони стверджують, що знайшли братську могилу і що це зробила українська армія. Але вони не сказали, що ми показували цю братську могилу кілька місяців тому”, - сказав журналіст.

У цьому зв'язку він висловив думку, що виникає відчуття, що ми входимо в нову еру нестачі інформації. "Абсолютно неважливо, що ми вам показуємо, який матеріал маємо. Інтерпретація, боротьба не за зображення, а за інтерпретацію зображення”, - зауважив Чернов.

Читайте також: У Маріуполі загарбники заявили людям, щоб відбудовували житло самостійно

Кореспондент АР також розповів про побачені у Маріуполі жахіття війни, а також зазначив, що ще кілька місяців тому в це було важко повірити, навіть попри те, що називалися конкретні дати атаки росії.

“Ми їхали до Маріуполя, бачили, як українська армія готується до чогось. У нас було відчуття, що скоро розпочнеться. Я пам’ятаю, що сказав своїм колегам: ви знаєте, росія зазвичай починає війну близько 4 години. Тож до початку третьої світової війни у ​​нас залишилася приблизно година. В Маріуполь ми приїхали десь о 3:30. А потім почалися вибухи. Ми не могли повірити, що насправді атаковано всю Україну, а не тільки Донбас”, - зазначив Чернов.

Читайте також: По всьому Маріуполю розставили телеекрани і крутять російську пропаганду

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-