Україна залишається надійним транзитером газу та нафти - Міненерго

Україна залишається надійним транзитером газу та нафти - Міненерго

Укрінформ
Для України є надзвичайно важливим виконання своїх зобов'язань з транзиту газу та нафти до Європи. 

Про це заявив заступник міністра енергетики Микола Колісник, передає Укрінформ із посиланням на Міненерго.

"Надзвичайно важливим для нас є забезпечення виконання своїх зобов’язань як щодо транзиту газу до країн Європи – що ми забезпечуємо навіть незважаючи на окупацію російськими військами ГВС «Сохранівка», так і транзиту нафти нафтопроводом «Дружба» для потреб Угорщини, Словаччини, Чехії та інших країн ЄС", - сказав Колісник.

Він також зазначив, що Україна орієнтуватиметься на забезпечення внутрішніх потреб за рахунок власних енергоресурсів. За словами Колісника, наразі завданням держави є допомога видобувним компаніям у відновленні видобутку газу до довоєнного рівня.

Читайте також: Україна наполягає на санкціях проти Газпромбанку і всієї банківської системи росії – ОП

"Іноді економіка відновлення старого свердловинного фонду не співмірна з фактично бурінням з нуля. Маємо спільно з «Держгеонадра» вивчити питання існуючих свердловин і оперативно надавати ринку їх в роботу. У часи змін маємо ризикувати, залучаючи новітні технології та підходи. А отже брати ці свердловини у роботу і відновлювати газовий видобуток",- прокоментував заступник міністра.

Крім того, Колісник зазначив, що держава активно працює над низкою питань функціонування газового ринку, у тому числі з огляду на підготовку до наступного опалювального сезону.

Як повідомлялося, радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль заявила, що Угорщина скористалася війною росії проти України, фактично вдаючись до шантажу Європейського Союзу. На її думку, Україна могла би вплинути на позицію Угорщини щодо нафтового ембарго, оскільки ця країна отримує енергоресурс через нитку нафтопроводу «Дружба».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-