Україна наполягає на санкціях проти Газпромбанку і всієї банківської системи росії – ОП

Україна наполягає на санкціях проти Газпромбанку і всієї банківської системи росії – ОП

Укрінформ
Ультиматумами щодо необхідності оплати за газ рублями росія намагається розколоти єдність Європейського Союзу, кожна поступка росіянам сприймається кремлем, як слабкість.

Тож Україна продовжу наполягати на санкціях проти російського Газпромбанку, заявив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у дописі на Телеграм-каналі, повідомляє Укрінформ.

«Саме тому ми пропонуємо санкції проти «Газпромбанку» та всієї банківської системи рф. росія через ультиматуми намагається розколоти єдність ЄС. Ті, хто сьогодні йде на поступки москві, збільшує ризик для своїх країн у майбутньому. Газ - це зброя москви.  Так само як і нафта. І кожна поступка в росії сприймається виключно як слабкість. Ми продовжимо дипломатично працювати над тим, щоб це зрозуміли всі країни Європи», – зазначив він.

Водночас Єрмак навів дані з матеріалу видання Politico, яке опублікувало список компаній, що могли піти на ультимативні поступки москві щодо оплати за газ у рублях, відкривши рахунки в Газпромбанку.

Читайте також: Як спростити арешт активів російських олігархів: на Банковій готують механізм

За його словами, польська компанія PGNiG, болгарська Булгаргаз та фінська Gasum відмовилися платити у рублях, тому поставки були припинені, але певні компанії, за інформацією Politico, могли піти на умови росії.

Як повідомлялося, наприкінці березня президент рф путін підписав указ, згідно з яким країни, що запровадили санкції щодо росії за збройну агресію проти України, мають платити за газ у рублях, а не в доларах чи євро. Більшість країн ЄС, які купують газ у росії в євро, відмовилися це робити. Єврокомісія визнала ультиматум москви незаконним. Після цього росія припинила поставки газу до кількох країн ЄС, зокрема Польщі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-