Німеччина домовилася зі Штатами про закупівлі великих обсягів скрапленого газу

Німеччина домовилася зі Штатами про закупівлі великих обсягів скрапленого газу

Укрінформ
Американська компанія Sempra Energy оголосила, що продаватиме близько 2,25 млн тонн зрідженого природного газу (ЗПГ) на рік найбільшому німецькому виробникові електроенергії RWE AG, який має намір відмовитися від російського природного газу.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє RWE на своїй вебсторінці.

«RWE Supply & Trading і Sempra Infrastructure підписали угоду про наміри щодо постачання зрідженого природного газу з техаського проєкту «Порт-Артур» для європейського підприємства RWE. Умови передбачають переговори та підписання остаточного 15-річного контракту на постачання й закупівлю приблизно 2,25 млн тонн ЗПГ на рік», - ідеться в повідомленні компанії.

Читайте також: Дешевше, ніж у газпрому: Болгарія з червня купуватиме американський скраплений газ

Керівники RWE Supply & Trading Андре Страке та Sempra Infrastructure Джастін Берд висловили задоволення співпрацею.

«Це партнерство допоможе диверсифікувати портфель поставок газу RWE та Німеччини й тим самим підвищити надійність поставок у Європі на довгостроковій основі», - сказав Страке.

Зазначається, що співпраця з Sempra Infrastructure визначатиме роль RWE як великого імпортера енергоносіїв у найближчі роки й допоможе досягти незалежності Німеччини від поставок газу з росії.

Читайте також: Фон дер Ляєн презентувала план скорочення залежності ЄС від російських енергоносіїв

Sempra Infrastructure - американська компанія, що займається розробкою, будівництвом та експлуатацією об'єктів ЗПГ.

Як повідомлялося, 24 лютого поточного року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл.

Читайте також: Час залежності Європи від російських енергоресурсів минає - Зеленський

Від початку російського вторгнення Європейський Союз та його країни-члени виявили солідарність з Україною, надали їй потужну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу, прийняли мільйони українських біженців.

Спроби росії використати поставки газу та нафти до ЄС як зброї призвели до підвищення цін на енергетичному ринку Європи та спонукали ЄС до рішення поступово позбутися імпорту російських енергоносіїв та залежності від них. Зокрема, ЄС визначив мету щодо припинення імпорту російського вугілля. Країни ЄС наразі опрацьовують шостий пакет санкцій проти рф, який передбачатиме поступове запровадження ембарго на поставку до ЄС російської нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-