Мільярди для України: Мінфін розповів про підтримку від світу під час війни

Мільярди для України: Мінфін розповів про підтримку від світу під час війни

Укрінформ
Україна очікує отримати 7,5 млрд дол. грантових коштів від Сполучених Штатів, також нещодавно ЄС оголосив про макрофінансову допомогу в розмірі до 9 млрд євро на пільгових умовах.

Як передає Укрінформ, про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час онлайн-дискусії "Відбудова економіки України", повідомляє пресслужба міністерства.

"Ми очікуємо отримати 7,5 млрд дол. грантових коштів від Сполучених Штатів, також нещодавно ЄС оголосили про макрофінансову допомогу у розмірі до 9 млрд євро на пільгових умовах. Німеччина обговорює надання Україні 1 млрд євро гранту, Японія планує надати додаткові 500 млн дол. до 100 млн дол., які вже надійшли до держбюджету", – сказав Марченко.

Він зазначив, що окрім цього Україна активно співпрацює з МВФ та Світовим банком для залучення додаткового фінансування.

Читайте також: Країни «Групи семи» виділять понад $15 мільярдів для економіки України – Мінфін США

Марченко також наголосив на необхідності посилення тиску на росію, щоб пришвидшити її поразку.

"росія завдає значних збитків глобальній економіці, і ми маємо це зупинити. Санкцій, які є сьогодні, недостатньо. Для нас залишається пріоритетом повне ембарго на нафту та газ, а також збільшення списку підсанкційних банків росії, щоб зупинити фінансування ворога", – зазначив міністр фінансів.

Читайте також: Німеччина дає Україні €150 мільйонів кредиту на соціальні видатки

Як повідомляв Укрінформ, із початку повномасштабного вторгнення російських військ Європейський Союз надав Україні загалом 4,5 млрд євро фінансової підтримки. Україна потребує щомісячно додатково близько 5 млрд дол. для закриття поточних потреб.

Світовий банк щомісяця надаватиме Україні в середньому по 200 млн дол. для оплати праці держслужбовців і вчителів, загалом на це передбачено 1,5 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-