Країни «Групи семи» виділять понад $15 мільярдів для економіки України – Мінфін США

Країни «Групи семи» виділять понад $15 мільярдів для економіки України – Мінфін США

Укрінформ
Країни «Групи семи» пообіцяли надати понад 15 мільярдів доларів, які, за оцінками, потрібні Києву упродовж наступних трьох місяців, щоб компенсувати збитки, спричинені війною з росією.

Про це заявила міністерка фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен, передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

Єллен розповіла, що обіцянки надати фінансування були озвучені в перший день дводенної зустрічі міністрів фінансів G7 і керівництва центральних банків Німеччини. Вона триває з 18 по 20 травня.

Читайте також: G7 готує пакет економічної підтримки України на $15 мільярдів – WP

«Повідомлення було таким: «Ми підтримуємо Україну. Ми збираємося об’єднати ресурси, які їм потрібні, щоб пройти через це», – сказала урядовиця на брифінгу в місті Кенігсвінтер поблизу Бонна.

Читайте також: Україна просить у США $2 мільярди на місяць для покриття соціальних потреб

Читайте також: В уряді США розповіли, скільки гаубиць і радарів отримає Україна в новому пакеті допомоги

Вона вказала на те, що Європейська комісія раніше пообіцяла надати до 9 мільярдів євро, а інші країни, в тому числі Канада та Німеччина, пообіцяли додаткові суми.

Читайте також: «Велика сімка» назвала умову для визнання легітимності влади «Талібану» в Афганістані

Лідери фінансових відомств G7 також обговорили механізми скорочення доходів Росії від експорту нафти до Європи. Єллен сказала, що ця концепція викликає великий інтерес, але «ніщо насправді не викристалізувалося як очевидна стратегія».

Читайте також: Глава Мінфіну США: Робимо все, щоб росія дістала запеклий опір на міжнародній арені

Ще однією важливою темою переговорів була висока глобальна інфляція, але жоден із політиків не сказав, що розглядає можливість підвищення свого цільового рівня інфляції.

«Обговорювалася критична важливість того, щоб центральні банки вжили заходів, необхідних, аби показати, що вони віддані встановленим цілям щодо інфляції», – сказала Єллен.

Читайте також: Шмигаль закликав країни G7 надати Україні термінове фінансування

Нагадаємо: раніше Київ, який оцінює свій дефіцит бюджету в 5 мільярдів доларів на місяць, звернувся до Заходу по фінансову допомогу для свого уряду та військових зусиль у протистоянні російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-