«Велика сімка» назвала умову для визнання легітимності влади «Талібану» в Афганістані

«Велика сімка» назвала умову для визнання легітимності влади «Талібану» в Афганістані

Заява
Укрінформ
Лідери країн "Великої сімки" у спільній заяві за підсумками віртуальної зустрічі звернулися до радикального руху "Талібан", що встановив владу в Афганістані.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті уряду Великої Британії.

Лідери США, Німеччини, Франції, Італії, Японії, Великої Британії, Канади та ЄС підтвердили свою підтримку народу Афганістану та намір підтримати афганських біженців, а також закликали партнерів Афганістану підтримати зусилля щодо регіональної стабільності.

Читайте також: Таліби почали призначати нових урядовців Афганістану

"Велика сімка" також пригрозила руху "Талібан" відповідальністю за порушення зобов'язань щодо протидії тероризму, порушень прав людини, зокрема жінок та меншин.

"Легітимність майбутнього уряду (Афганістану - ред.) буде залежати від підходу, який він буде застосовувати для виконання своїх міжнародних зобов'язань та зобов'язань щодо забезпечення стабільності в Афганістані", - йдеться у заяві.

Як повідомлялося, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до столиці Афганістану. "Талібан" заявив, що контролює всю територію Афганістану.

Читайте також: «Талібан» після 31 серпня може заборонити евакуацію з Кабула

Представник політичного офісу «Талібан» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не зазнала нападів.

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен у режимі відеоконференції обговорив ситуацію в Афганістані з міністрами закордонних справ країн Великої сімки та Верховним представником ЄС.

Учасники переговорів «відзначили необхідність безпечного проїзду для тих, хто хоче залишити Афганістан, та необхідність всеосяжного політичного врегулювання, яке захистить основні права людини» в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-