Таліби заявили про «закінчення війни» в Афганістані та готовність до діалогу

Таліби заявили про «закінчення війни» в Афганістані та готовність до діалогу

Укрінформ
Речник політичного офісу ісламістського руху Талібан Мухаммед Наїм заявив про «завершення війни» в Афганістані. Він зазначив, що жодна дипломатична організація не піддалася нападам.

Про це пише The Guardian, передає Укрінформ.

"Війну в Афганістані закінчено. Ми досягли того, що повинні мати по праву, - свободи нашої країни і незалежності нашого народу", - сказав Наїм.

Читайте також: Президент Афганістану пояснив, чому виїхав з країни

Він запевнив, що рух «забезпечить безпеку громадян і дипломатичних місій» та готовий до діалогу з політичними елітами країни.

«Ми готові до діалогу з усіма афганськими діячами та гарантуємо їм необхідний захист», — сказав він, додавши, що рух «відповідально підходить до кожного кроку і прагне до миру з усіма».

Він також анонсував, що найближчим часом таліби, які захопили владу, визначать форму режиму, згідно з яким керуватимуть Афганістаном.

Читайте також: У кабульському аеропорту призупинили всі комерційні рейси

Як повідомлялося, президент Афганістану Ашраф Гані залишив країну і вилетів до Таджикистану після того, як таліби без бою увійшли в Кабул.

Раніше виконувач обов’язків міністра оборони Бісмілла Хан Мохаммаді заявив, що президент передав повноваження щодо врегулювання кризи в країні іншим політичним лідерам.

Після Таджикистану Гані має намір вилетіти у третю країну, але в яку саме, поки не відомо.

Читайте також: Президент Афганістану залишив країну - ЗМІ

В Афганістані має відбутися мирна передача влади.

Зранку таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до міста. «Талібан» заявив, що контролює всю територію Афганістану.

США та низка країн ЄС почали евакуацію з Кабула своїх посольств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-