G7 готує пакет економічної підтримки України на $15 мільярдів – WP

G7 готує пакет економічної підтримки України на $15 мільярдів – WP

Укрінформ
Найрозвинутіші економіки «Групи семи» (G7) готують новий масштабний пакет економічної допомоги Україні з метою компенсації збитків від російського вторгнення.

Про це повідомляє в середу американське видання The Washington Post із посиланням на двох чиновників, обізнаних із планами G7, передає Укрінформ.

«Світові лідери обговорювали надання допомоги українцям у розмірі $15 мільярдів для компенсації фінансових втрат, спричинених війною», - уточнюється в публікації.

Остаточні деталі рішення опрацьовуються, зазначили джерела.

Читайте також: Шмигаль – міністрам країн G7: Закликаємо взяти на себе лідерство у відновленні України

За оцінками українського уряду, дефіцит бюджету України становить близько $5 мільярдів упродовж кожного місяця війни.

Планується, що допомога G7 піде на забезпечення бюджетного дефіциту України упродовж періоду за три місяці. Це вважається короткостроковою економічною допомогою, тож світові лідери вже сигналізували, що може знадобитися набагато більший довгостроковий пакет для економічного відновлення України.

Читайте також: Єврокомісія пропонує виділити Україні макрофінансову допомогу на €9 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, на розгляді Сенату Сполучених Штатів перебуває законопроєкт, який передбачає виділення $40 мільярдів для реагування на агресію рф проти України.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму виступі перед міністрами розвитку країн G7 закликав усіх міжнародних партнерів узяти на себе лідерство у процесі відновлення регіонів, громад чи міст України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-