Німеччина дає Україні €150 мільйонів кредиту на соціальні видатки

Німеччина дає Україні €150 мільйонів кредиту на соціальні видатки

Укрінформ
Німецький державний банк розвитку KfW (нім. Kreditanstalt für Wiederaufbau - Кредитна установа для відбудови) та Міністерство фінансів підписали угоду про надання Україні кредиту на суму 150 млн євро для фінансування соціальних видатків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінфін.

"24 травня міністр фінансів України Сергій Марченко та директор KfW по регіону Східна Європа, Кавказ та Центральна Азія Олаф Цимелька підписали угоду з Кредитною установою для відбудови (KfW) про надання Україні бюджетної підтримки у обсязі 150 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рада ратифікувала кредитну гарантію для Укргідроенерго на $250 мільйонів

Зазначається, що кредит надається як співфінансування Додаткового фінансування позики на політику розвитку в умовах надзвичайної економічної ситуації Міжнародного банку реконструкції та розвитку. Отримані кошти допоможуть забезпечити стабільне фінансування першочергових напрямків і будуть спрямовані на соціальні видатки та видатки в сфері освіти і охорони здоров’я.

Згідно з повідомленням, кредит надається строком на 15 років, пільговий період - 5 років.

Читайте також: Канада надасть Україні кредит на понад $200 мільйонів

Як повідомлялося, від початку повномасштабного вторгнення росії з початку війни Україна отримала 5,6 млрд доларів від міжнародних партнерів.

Керівники фінансових відомств країн «Групи семи» (G7), а також представників МВФ, Світового банку й ОЕСР заявили про мобілізацію 19,8 млрд доларів економічної допомоги Україні, яка піде на подолання дефіциту бюджету та підтримку економіки країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-