У Польщі вважають значним викликом зміну шляхів транспортування українського зерна

У Польщі вважають значним викликом зміну шляхів транспортування українського зерна

Укрінформ
Необхідність зміни шляхів транспортування зерна з України, яке не можна вивезти морським шляхом через російську агресію, є значним викликом для усієї міжнародної спільноти.

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Польщі Анджей Біттель під час Міжнародного транспортного форуму (ITF), який проходить у німецькому Лейпцигу, повідомляє кореспондент Укрінформу

За його словами, викликом для сусідніх з Україною країн було прибуття залізничним та автомобільним транспортом значної кількості українців, які рятувалися від війни. Він зауважив, що лише залізницею прибули до Польщі 400 тис. українців, а загалом польський кордон з 24 лютого перетнуло понад 3,3 млн осіб.

Читайте також: Міністр транспорту Литви назвав можливі варіанти для експорту українського зерна

Черговим викликом він назвав залізничне й автомобільне транспортування гуманітарної та військової допомоги з Польщі до України в умовах ведення бойових дій.

Як підкреслив Біттель, зараз необхідно змінити шляхи транспортування пшениці з українських морських портів, які блокуються росією.

“Це дуже важливо не лише для Європи, але й для світу. Це має бути серед головних транспортних пріоритетів”, - констатував заступник міністра інфраструктури РП.

Він додав, що налагодження інших шляхів транспортування зерна з України вимагає співпраці усієї міжнародної спільноти.

“Війна росії в Україні – це значний виклик для нашої організації, транспортної системи й інфраструктури загалом, які значно постраждали від російської агресії. Ми шукатимемо найкращі рішення”, - підсумував польський урядовець.

Читайте також: Німеччина активно працює над створенням «зернового залізничного мосту» з Україною

Як повідомлялось, через блокаду українських морських портів на світовий ринок не потрапило 7 млн тонн пшениці, 14 млн тонн зерна кукурудзи, 3 млн тонн соняшникової олії і 3 млн тонн соняшникової макухи. Це вже призвело до рекордного зростання цін на світовому ринку та неминуче буде мати наслідком світову продовольчу кризу і зростання інфляції.

США та країни ЄС, насамперед Польща, домовилися зробити усе можливе, щоб допомогти Києву в експорті українського збіжжя на світові ринки.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України.

Фото: gov.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-