Економіка рф під впливом санкцій продовжує стабільно руйнуватися

Економіка рф під впливом санкцій продовжує стабільно руйнуватися

Укрінформ
Під впливом міжнародних санкцій економіка країни-загарбника продовжує стабільно руйнуватися.

Про це інформує у Телеграмі Головне управління розвідки Міністерства оборони України, передає Укрінформ.

“Бравурні заяви керівництва кремля про фінансове зростання рф, покращення добробуту росіян та “все йде за планом” протирічать прогнозам їхнього ж міністерства економіки. Урядовці оцінили спад економіки до кінця 2022 року на рівні 8,8 відсотка”, - поінформували у Міноборони.

Як уточнюється, за найоптимістичнішими для країни-загарбника сценаріями, видобуток нафти знизиться на 9,3%, газу на 5,5%, також на 20% скоротиться експорт нафтопродуктів і на 10% - експорт газу.

Зі свого боку Bank of New York повідомив власникам російських євробондів, що через санкції Євросоюзу відмовляється виконувати функції довірчого управителя цих паперів.

Читайте також: Перекриття «енергетичного кисню» росії буде корисним і для Європи – Кулеба

“Deutsche Bank перестав працювати з низкою великих російських банків, закривши їм кореспондентські рахунки. Такі дії можуть спричинити проблеми при переказах росіянами коштів за кордон. Раніше схоже рішення ухвалила група Raiffeisen. Французька група Societe Generale завершила операцію з продажу росбанку та всіх своїх російських активів”, - зазначається у повідомленні.

Також у ГУР МОУ поінформували, що після введення санкцій різко скоротилося надходження до рф китайських технологій: постачання ноутбуків з Китаю до росії у березні впало порівняно з лютим на 40%; імпорт смартфонів скоротився на 2/3; імпорт телекомунікаційного мережевого обладнання впав на 98%.

Читайте також: «Це надихає»: Кулеба про намір країн ЄС взятися за сьомий пакет санкцій проти рф

“Військове вторгнення в Україну не минуло безслідно і для малого бізнесу рф. У березні та квітні в росії зареєстровано понад 60 тисяч справ про банкрутство”, - заявили у розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, у ГУР МОУ поінформували, що перехоплені розмови загарбників із рідними свідчать, що лише 12% росіян засуджують війну в Україні.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабне російське воєнне вторгнення. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ мужньо протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-