Що швидше визволимо нашу землю, то швидше відновиться продовольча безпека - Зеленський

Що швидше визволимо нашу землю, то швидше відновиться продовольча безпека - Зеленський

Укрінформ
Що швидше вдасться визволити Україну від російських загарбників, то швидше відновиться продовольча безпека у світі.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив у відеозверненні, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз підтримка України - і передовсім зброєю - означає роботу на недопущення глобального голоду. Чим швидше ми звільнимо нашу землю і гарантуємо Україні безпеку, тим швидше може відновитися нормальний стан продовольчого ринку», - сказав Зеленський.

Глава держави зазначив, що продовольча безпека є одним із тих питань, яким він опікується щоденно. Дедалі більше держав світу усвідомлюють, що росія, заблокувавши Чорне море і продовжуючи цю війну, ставить десятки інших країн перед загрозою цінової кризи на ринку продовольства і навіть голоду.

Читайте також: росія вирішила перетворити війну проти України на «зернову війну» - Бербок

«Це ще один стимул для нашої антивоєнної коаліції діяти більш рішуче разом», – підкреслив Президент.

Він також зазначив, що 14 травня у Києві відбулися переговори із делегацією чолі з лідером республіканської меншості в сенаті Конгресу США Мітчеллом Макконнеллом. На переконання Зеленського, цей візит укотре демонструє міцність двопартійної підтримки України, постійність зв'язку між українським і американським народами. Під час зустрічі обвогорено різні напрямки підтримки України, зокрема оборонну та фінансову, а також посилення санкцій проти росії. Президент подякував за історичне рішення про поновлення програми ленд-лізу та закликав США офіційно визнати росію державою-терористом.

Читайте також: Організація країн-експортерів зерна сприятиме розвитку вільної торгівлі - Сольський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Загарбники знищують об'єкти інфраструктури, житлові райони українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-