росія припиняє постачання електроенергії до Фінляндії

росія припиняє постачання електроенергії до Фінляндії

Укрінформ
Дочірнє підприємство російської «Інтер РАО» компанія RAO Nordic Oy з 14 травня припиняє постачання електроенергії до Фінляндії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє фінський мовник Yle.

За даними RAO Nordic, торгівля електроенергією, що імпортується з росії, зупиняється через труднощі з отриманням платежів.

При цьому фінський оператор ліній електропередач Fingrid заявляє, що загрози дефіциту електроенергії у Фінляндії немає. Останнім часом її імпорт із рф становив близько 10% від загального споживання Фінляндії.

Читайте також: Президент Фінляндії обговорив із Байденом подальші кроки щодо вступу до НАТО

«Нестача імпорту може бути компенсована на ринку електроенергії шляхом імпорту більшої кількості електроенергії зі Швеції, а також частково за рахунок внутрішнього виробництва», – пояснив директор з операцій Fingrid Рейма Пяйвінен.

Передбачається, що припинення постачання з росії може призвести до підвищення цін на електрику.

Читайте також: Фінляндія вступає до НАТО через «суттєві зміни безпекового середовища» - посол

Як повідомлялося, 24 лютого росія почала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Національна гвардія, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно протистоять російським військам і завдають їм великих втрат.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні санкції з боку світової спільноти.

Читайте також: рф визнає Швецію і Фінляндію «мішенями», якщо країни вступлять до НАТО

Уряд Фінляндії планує в неділю оголосити про офіційний намір приєднатися до НАТО. У рф пригрозили, що рф визнає Швецію і Фінляндію «мішенями», якщо країни вступлять у НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-