Гетманцев: Передчасно казати, що у нас зміститься промисловий потенціал зі сходу на захід

Гетманцев: Передчасно казати, що у нас зміститься промисловий потенціал зі сходу на захід

Укрінформ
Як свідчать дані податкових надходжень до бюджету у квітні 2022 року, дисбалансу за регіональним принципом немає.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв’ю виданню Forbs, передає Укрінформ,

«За квітень Донецька область податковий план виконала на 78%, Закарпатська – 105%, Івано-Франківська – 101%, Рівненська – 98%, Хмельницька – 92%, Чернівецька – 93%. Отже, говорити про те, що у нас зміститься промисловий потенціал зі сходу на захід при 500 підприємствах, що приїхали, передчасно», — зазначив Гетманцев.

Так само не на часі і розмова щодо податкового стимулювання бізнесу в постраждалих регіонах. На думку Гетманцева, ці питання «посідають не перше і навіть не пʼяте місце».

Читайте також: За час війни малий та середній бізнес втратив до $85 мільярдів — експерти

«Якщо ми хочемо щось відновити, потрібні фінансові стимули у вигляді дотацій, міжнародних грантів і дешевих кредитів. Так, можна супроводжувати це податковими пільгами, я не проти. Якщо наразі звільнити Харків від податків на 50 років, то бізнес туди не повернеться. Бізнесу потрібна безпека, верховенство права та, як додатковий стимул, дотації», — підкреслив народний депутат.

Наразі, за його словами, обговорюється питання страхування ризиків для надання гарантії бізнесу, щоб у випадку зруйнування підприємства його власник міг отримати 100% відшкодування вкладених грошей.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що перший квартал держава виконала з перевиконанням бюджету на 110%. Це сталося і за рахунок надходжень від сплати податків сумлінним бізнесом, і за рахунок авансування податків.

Читайте також: Регіони конкурують за право прийняти релоковані підприємства — очільниця ФДМУ

За даними Міністерства фінансів, у квітні до загального фонду держбюджету надійшло 76,2 млрд грн, або 79,5% від довоєнного плану.

В Україні триває державна програма з релокації українських виробництв. Українські підприємства, які знаходяться у зоні активних бойових дій, можуть отримати державну допомогу в переміщенні своїх потужностей на західну Україну. У безпечні локації вже переміщено 500 підприємств, 300 з них продовжили свою роботу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-